Сан Франциско стана  арена на сериозна полемика, след като пред

...
Сан Франциско стана  арена на сериозна полемика, след като пред
Коментари Харесай

В Сан Франциско искат компенсация от $5 млн. за всеки афроамериканец заради расизма

Сан Франциско стана  сцена на сериозна дискусия, откакто пред общинския съвет бе показан проект за отплата за наследството на систематичния расизъм, в който се предлага на всеки афроамериканец в града да бъдат отпуснати 5 милиона $, заяви Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Обсъждан на обществено съвещание във вторник вечерта, проектът е направен от комисия, натоварена от града да направи оферти за поправяне на неравенството, от което са страдали афроамериканците в Съединени американски щати от времето на робството насам.

В допълнение към водещата си мярка, той съдържа към 100 рекомендации, в това число гарантиране на най-малък годишен приход от близо 100 000 $ за 250 години за всеки пълновръстен негър, който има право на обезщетение, къща в Сан Франциско за 1 $ на семейство и опрощаване на задълженията на получателите.

Противниците му осъждат проекта като " неуместен ".

" Той въобще не е сериозен и като се изключи че е голяма загуба на време, е и цялостно отклонение на вниманието ", съобщи за Агенция Франс Прес водачът на Републиканската партия в Сан Франциско Джон Денис. " (Годишният) бюджет на града е 14 милиарда $ ", сподели той и добави, че проектът ще коства 50 милиарда $.

Критиците споделят, че няма логичност да се заплащат обезщетения в щат и в град, където в никакъв случай не са били поробвани чернокожите. Друг изтъкван мотив против мярката е, че данъкоплатците, които в никакъв случай не са били робовладелци, не би трябвало да заплащат пари на хора, които в никакъв случай не са били плебеи, означи Асошиейтед прес.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР